


Wiosna zaczęła się na dobre. Gdzie się nie obrócić wszędzie obrazki grillujących rodzin i przyjaciół. Niestety, nie wszyscy mogą sobie pozwolić na rozpalenie grilla w swojej okolicy, ale każdy może przygotować takie pyszne warzywka w piekarniku!
Składniki (2 porcje):
Składniki na sos musztardowy:
Przygotowanie:
Do wrzącej, lekko osolonej wody wrzucamy obrane i przekrojone na pół ziemniaki, kawałki marchewki i pietruszki. Gotujemy maks. 5 minut. Kotlety sojowe zalewamy na 5 minut osolonym wrzątkiem, następnie odsączamy i kroimy w kawałki. Cukinię kroimy w półplasterki, pieczarki w ćwiartki i smażymy je razem na oleju przez krótką chwilę. Paprykę kroimy w małe kawałki, a cebulę w piórka. Mieszamy wszystko razem polewając 2 łyżkami oleju/oliwy i posypując przyprawą do grilla, dodając ew. trochę pieprzu. Gotową mieszankę wysypujemy na blachę z papierem do pieczenia i wkładamy do piekarnika nagrzanego do 200ºC na ok. 20-30 minut.
Składniki na sos mieszamy razem i polewamy nim gotowe danie. Smacznego!
Kolejny przepis, który rewelacyjnie wyglada. Podkradam.