


Czy połączenie ziemniaków z makaronem to już przesada? Może dla niektórych tak, ale ja uwielbiam takie węglowodanowe posiłki. Do tego soczyste warzywka, dużo sojonezu, żeby było tłusto i na bogato i Mery jest zadowolona! Sałatka jest naprawdę smaczna, a jeśli wybierzecie inny rodzaj makaronu niż tradycyjny z semoliny to możecie uzyskać ciekawe wegańsko-bezglutenowe sycące połączenie.
Składniki:
Przygotowanie:
Ziemniaki, makaron i groszek gotujemy al dente w osolonej wodzie w trzech osobnych garnkach. Paprykę i cebulę sałatkową kroimy w kosteczkę, a koperek drobno siekamy. Orzechy można lekko podprażyć, ale to już zależy tylko i wyłącznie od Waszych preferencji. Sojonez mieszamy z dodatkową porcją octu, solą i ok. 1/4 łyżeczki słodkiej papryki. Mieszamy razem wszystkie składniki sałatki i… próbujemy i cieszymy się, że dobre! Smacznego, Kochani!