


To taka wariacja na temat sałatki greckiej – zamiast sałaty lodowej mamy szpinak, zamiast fety mozzarella, a pomidory są suszone, a nie świeże i oliwek brak. W tej wersji jest równie pyszna, jak nie lepsza!
Składniki (4 porcje):
Przygotowanie:
Kroimy suszone pomidorki na małe kawałki, ogórki w plasterki, paprykę w cienkie, krótkie paseczki, a cebulkę w kostkę. Na talerzach rozkładamy po równo umyty szpinak. Na szpinak kładziemy mozzarellę rozrywaną w rękach na małe kawałki. Następnie rozrzucamy pokrojone warzywka. Całość polewamy olejem z przyprawami. Ja jeszcze udekorowałam swoją świeżą bazylią i tymiankiem. Sałatka świetnie smakuje z czosnkowymi tostami!
a to mialy byc weganskie przepisy ,a tu mozzarella ??
Wkradł się błąd i była zaznaczona przy poście także kategoria „przepisy wegańskie”. Dzięki za uważność!