


Przedstawiam Wam pyszny makaron z bakłażanem, cukinią, pomidorami świeżymi oraz suszonymi, a smak całości podkreślony świeżą bazylią i oliwą z oliwek. Śródziemnomorskie pyszności!
Składniki (2 porcje):
Przygotowanie:
Bakłażana kroimy w kostkę, dość obficie solimy i odstawiamy na 15 minut. Po tym czasie dokładnie go płuczemy, znowu solimy, obsypujemy ziołami, polewamy oliwą i pieczemy przez 15 minut w 190ºC. Cukinię kroimy w półplasterki o grubości ok. 0,5cm. Pomidorki koktajlowe kroimy na ćwiartki i wrzucamy je razem z cukinią na rozgrzaną oliwę. Następnie dodajemy pokrojone na małe kawałki pomidory suszone i poszarpane listki bazylii. Całość solimy, dodajemy zioła prowansalskie. Gdy cukinia się podsmaży dodajemy upieczonego bakłażana i ugotowany makaron. Układamy danie na talerzu i dodajemy na wierzch rukolę. Smacznego!
Dziś robiłam! Pycha! Dodałam do tego jeszcze kilka oliwek. Mniam