14 komentarzy

  1. Pani K. pisze:

    Właśnie wstawiam do pieczenia. Mam nadzieję, że wyjdzie równie pyszna co na surowo (ciasto jest pycha!) ;-)

  2. Diana pisze:

    Wypróbowałam babkę. Jest naprawdę przepyszna! Chrupiąca na zewnątrz, a miękka w środku. Rodzinie tak posmakowała, że dzisiaj upiekliśmy kolejne dwie ^_^

  3. [...] Jako bazę ciasta wykorzystałam sprawdzony przeze mnie już kilkakrotnie przepis na babkę cytronową z tej strony: KLIK [...]

  4. Gosia pisze:

    A jakiego oleju używasz?

  5. ola! pisze:

    A mi niestety wyszedł lekki zakalec. Czy ktoś ma jakiś pomysł, dlaczego tak się stało? : c

  6. Poziomka pisze:

    Mi też wyszedł lekki zakalec, mało tego, była niedopieczona w środku, a na zewnątrz spaliła się na czarno. Wszystko robiłam wg przepisu.

  7. zuzek pisze:

    Zapowiada się pysznie – będzie to moja pierwsza wegańska babka w pierwszą wegańską Wielkanoc :)

  8. Kasiula pisze:

    Mi niestety też wyszedł zakalec nie mam pojęcia dlaczego :( A miałam taką nadzieję

  9. Kasia pisze:

    Za pierwszym razem też mi wyszedł zakalec. Piekłam 180stopni przez godzinę z termoobiegiem. Dzisiaj piekłam bez termoobiegu (tylko góra i dół ) przez godzinę, a potem zmniejszyłam temp do 100stopni na 10 min. Wyszła idealnie!

  10. Milena pisze:

    Przepyszna, choć ja ten przepis zmodyfikowałam nieco ze względu, że nie miałam wszystkich składników-a dokładniej mleka roślinnego. Tak więc zamiast mleka dodałam wodę a mąkę pszenną zmieszałam (pół na pół)z mąką ziemniaczaną- i babka wyszła przepyszna. Wilgotna w środku z chrupiącą skórką. Dziękuję za przepis;)

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

Możesz użyć następujących tagów oraz atrybutów HTML-a: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>