• kebab w tortilli

    dodano Marzec 8, 2013 przez w Dania główne, Laktoovowegetariańska, Laktowegetariańska, Ovowegetariańska, Przepisy wegańskie, Przepisy wegetariańskie

    Miał być w tradycyjnej bułce do kebaba, ale takowej nie było w pobliskim sklepie, więc skończył w tortilli =) Podany z sosem czosnkowo-jogurtowym był bardzo smaczny. Polecam!

    Składniki:

    • 4 małe placki tortilla
    • 10 kotletów sojowych
    • 6 dużych liści sałaty lodowej
    • 1/2 dużej papryki
    • 1/2 dużej czerwonej cebuli
    • 1/3 puszki kukurydzy
    • 1/2 ogórka szklarniowego/ogórek gruntowy
    • kilkanaście zielonych oliwek
    • 1 łyżka oleju
    • mieszanka ziół do mięs
    • zioła prowansalskie
    • sól, pieprz

    Przygotowanie:

    Kotlety sojowe namoczyć, odcedzić i pokroić na małe kawałki. Następnie obtoczyć je w przyprawie do mięs i usmażyć na odrobinie oleju. Sałatę lodową porwać, paprykę pokroić w kostkę, ogórka w pół-plastry, cebulę w piórka, oliwki w krążki. Olej zmieszać z ziołami, solą i pieprzem. Wymieszać wszystko razem i nakładać na podgrzane placki tortilla. Zawijać i zajadać ze smakiem =)

    kebab-w-tortilli

    Print Friendly
    Udostępnij!

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

Możesz użyć następujących tagów oraz atrybutów HTML-a: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>