


Ostatnio podejrzałam jak moje koleżanki zajadają się batonikami Bounty. Cóż, niby to nic złego, wszakże to zdrowy kokos i odrobina czekolady. Jednak w mojej głowie od razu zrodziło się pytanie, czy nie można by owego batonika wyprodukować w zaciszu domowym…? Tak powstała przekąska a’la Bounty =)
Składniki:
Przygotowanie:
Mieszamy razem cztery pierwsze składniki. W zależności od konsystencji możemy dosypać kokosa/dodać mleka. Mleko kokosowe, którego ja użyłam miało stałą konsystencję w temperaturze pokojowej i wierzę, że takie będzie najlepsze do użycia w tym przepisie. Spróbujcie swojej masy i upewnijcie się, czy odpowiada Wam taka ilość cukru. Gotową masę włóżcie do zamrażarki na 15-25 minut. Po tym czasie formujcie dowolne kształty i zanurzajcie je w rozpuszczonej polewie czekoladowej. Możecie je następnie obtoczyć w dodatkowej porcji wiórek. Następnie chłodzimy nasz deser w lodówce przez co najmniej 30 minut. Najlepszy smak uzyskamy po dłuższym czasie, dzięki tzw. „przegryzieniu” się składników =)
Obłędne:D aż nie chce się wierzyć, że to takie proste;>
Prawda?!
A jednak – to takie proste
I do tego tanie
Na jaką ilość słodkości starczą podane składniki ?
O ile dobrze pamiętam to wyszło mi ok. 20 kulek wielkości Rafaello