


Szybkie, proste i tanie tosty z serem, ze szpinakiem, cukinią i pomidorami. Smakują równie dobrze na ciepło, jak i na zimno, dzięki czemu stanowią fajną alternatywę dla suchych kanapek zabieranych do pracy czy na uczelnię. Wypróbujcie!
Składniki (12 szt.):
Przygotowanie:
Cebulę kroimy w drobną kostkę, czosnek siekamy i smażymy je na oleju. Następnie dodajemy mrożony szpinak i smażymy, aż się rozmrozi. Dodajemy jajko, sól, pieprz i dokładnie mieszamy. Plasterki cukinii zalewamy gorącą, słoną wodą i moczymy ok. 5-10 minut. Żółty ser ścieramy na cienkie wiórka. Ciasto kroimy na 12 kwadratów. Na każdym z nich rozsmarowujemy łyżeczkę szpinaku, kładziemy żółty ser, po plastrze cukinii i pomidora. Na koniec posypujemy tosty bazylią i słodką papryką. Przygotowane tosty wkładamy do nagrzanego na 220ºC i pieczemy ok 15 minut, do czasu aż się zarumienią. Życzę smacznego!