


Jesień rozpoczęła się na dobre, wręcz można doszukiwać się zimy. Potrzeba dań rozgrzewających i zawierających mnóstwo witamin, aby gładko przejść przez ten okres. Idealnie sprawdzą się w kuchni kasze i bakalie, a cóż nad kaszę jaglaną!
Składniki (2 porcje):
Przygotowanie:
Kaszę gotujemy zgodnie z przepisem na opakowaniu. Gruszkę kroimy w małą kostkę. Orzechy siekamy na małe kawałki. Miód/cukier rozpuszczamy w dwóch łyżkach stołowych ciepłej, przegotowanej wody. Wszystkie składniki mieszamy razem. Smakuje dobrze i na ciepło i na zimno. Podana porcja wystarczy nawet na obiad – jest naprawdę sycąca. Można także zjeść to danie z mlekiem sojowym. Jest to świetny pomysł na pożywne śniadanie. Wypróbujcie i smacznego!
Przepis umieszczam w wegańskich, ponieważ miód łatwo zastąpić cukrem.