• kasza jaglana a’la musli

    dodano Listopad 7, 2012 przez w Bezglutenowa, Dania główne, Desery, Laktoovowegetariańska, Laktowegetariańska, Na słodko, Ovowegetariańska, Przepisy wegańskie, Przepisy wegetariańskie, Śniadania i kolacje, Wegańska

    Jesień rozpoczęła się na dobre, wręcz można doszukiwać się zimy. Potrzeba dań rozgrzewających i zawierających mnóstwo witamin, aby gładko przejść przez ten okres. Idealnie sprawdzą się w kuchni kasze i bakalie, a cóż nad kaszę jaglaną!

    Składniki (2 porcje):

    • 1 szkl. kaszy jaglanej
    • 1 gruszka
    • 1 łyżka suszonej żurawiny
    • 2 łyżki orzechów laskowych
    • 2 łyżki orzechów włoskich
    • 1 pełna łyżeczka miodu lub 2 płaskie łyżki cukru

     

    Przygotowanie:

    Kaszę gotujemy zgodnie z przepisem na opakowaniu. Gruszkę kroimy w małą kostkę. Orzechy siekamy na małe kawałki. Miód/cukier rozpuszczamy w dwóch łyżkach stołowych ciepłej, przegotowanej wody. Wszystkie składniki mieszamy razem. Smakuje dobrze i na ciepło i na zimno. Podana porcja wystarczy nawet na obiad – jest naprawdę sycąca. Można także zjeść to danie z mlekiem sojowym. Jest to świetny pomysł na pożywne śniadanie. Wypróbujcie i smacznego!

    Przepis umieszczam w wegańskich, ponieważ miód łatwo zastąpić cukrem.

    kasza jaglana a'la musli

    Print Friendly
    Udostępnij!

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

Możesz użyć następujących tagów oraz atrybutów HTML-a: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>