


Rzadko u nas w przepisach pojawiają się sałatki, postanowiłem zatem przyrządzić coś chrupiącego. W okresie jesienno-zimowym sałatka, czy surówka, to prawdziwa kopalnia witamin i minerałów. Polecam!
Składniki (2-3 porcje):
Sos:
Przygotowanie:
Seler naciowy i paprykę kroimy na średnią kostkę, liście sałaty lodowej rwiemy na małe kawałki, pomidorki cherry oraz orzechy laskowe tniemy na pół, cebulę kroimy w piórka. Fasolkę szparagową gotujemy aldente na parze (ok. 10 minut) lub w wodzie. Studzimy i kroimy na kilkucentymetrowe kawałki. Sos najlepiej przygotować w małym słoiczku – wlewamy wszystkie składniki, zakręcamy i energicznie potrząsamy do uzyskania jednolitej emulsji. Pocięte warzywa mieszamy z sosem, dodajemy świeży koperek i sałatka gotowa.