• tortilla z warzywami

    dodano Wrzesień 13, 2012 przez w Dania główne, Laktoovowegetariańska, Laktowegetariańska, Ovowegetariańska, Przepisy wegańskie, Przepisy wegetariańskie, Śniadania i kolacje, Wegańska

    Są produkty, które zawsze można mieć w domu – mrożonki, puszki czy właśnie tortillę. I są również chwile, kiedy nie mamy czasu albo chęci gotować coś od zera. Wtedy właśnie sprawdza się tortilla z warzywami z mrożonki. Można też do niej użyć warzyw, które zostały po gotowaniu bulionu.

    Składniki (1 porcja):

    • 1 tortilla
    • 1/2 op. warzyw na patelnię / 1 szkl. świeżych
    • 4 średnie pieczarki
    • 2 łyżki czerwonej fasolki
    • ketchup
    • przyprawy np. papryka, zioła prowansalskie
    • sól, pieprz

     

    Przygotowanie:

    Pieczarki kroimy i smażymy na oleju bądź gotujemy na parze. Doprawiamy solą i pieprzem (polecam biały). Warzywa przygotowujemy zgodnie z opisem na opakowaniu, doprawiamy wedle uznania. Pod koniec dodajemy do nich fasolkę. Tortillę rozgrzewamy np. na patelni (z obu stron). Po czym polewamy ją ketchupem i układamy na niej farsz. Zawijamy i gotowe – szybkie, smaczne, idealne dla gości, a jak się poszuka odpowiedniej tortilli to i wegańskie!

    tortilla

    Print Friendly
    Udostępnij!

2 komentarzy

  1. Ervisha pisze:

    Chodzi o opakowanie warzyw 450g ?

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

Możesz użyć następujących tagów oraz atrybutów HTML-a: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>