


Od tygodnia chodziła za mną pomidorowa. Równie długo żyłam ze świadomością, że musi to być coś nowego. Tak narodziła się idea pomidorowej z kapustą!
Składniki (6 porcji):
Przygotowanie:
Cebulę kroimy w kostkę i smażymy na oleju. Dodajemy pokrojoną w krótkie wstążki kapustę i smażymy przez chwilkę, po czym zalewamy 1,5l zimnej wody i dodajemy liść laurowy i ziele angielskie. Marchew i pietruszkę ścieramy na dużych oczkach, a pomidory obrane ze skórki kroimy w kostkę i dorzucamy wszystko do garnka. W międzyczasie gotujemy ryż w osobnych garnkach. Gdy kapusta będzie miękka, a pomidory się rozpadną dodajemy koncentrat i doprawiamy. Ryż przelewamy zimną wodą i mieszamy obydwa rodzaje z odrobiną oleju, żeby się nie sklejał. Jeśli chcecie podać ryż na liściach to musicie je wcześniej bardzo dokładnie umyć i sparzyć. Smacznego!