


Osobiście uwielbiam wszelkie pasztety i pasty na kanapkę. Są świetną alternatywną dla dobrze nam już znanych serków ze sklepowych półek. W dodatku są dużo zdrowsze, bo mniej przetworzone.
Składniki:
Przygotowanie:
Cukinię oczyszczamy z ziaren, a następnie ścieramy na grubej tarce i odsączamy z soku. Pieczarki kroimy w półplasterki i podsmażamy na patelni. Żółty ser i marchewkę również ścieramy na dużych oczkach. Cebulkę kroimy w drobną kostkę, a czosnek przeciskamy przez praskę. Białka ubijamy na sztywną pianę. Łączymy wszystkie składniki poza pianą z białek, którą dodajemy delikatnie na końcu. Masę przekładamy do keksówek lub jednorazowych foremek. Pieczemy ok. 1 godziny, po czym odkładamy min. na 1,5 godziny do ostygnięcia. Pora szykować pyszne kanapki! Smacznego!
Rady: