• leczo

    dodano Sierpień 5, 2012 przez w Bezglutenowa, Dania główne, Laktoovowegetariańska, Laktowegetariańska, Ovowegetariańska, Przepisy wegańskie, Przepisy wegetariańskie, Wegańska

    Soczyste i aromatyczne – któż nie lubi lecza? W wersji wegetariańskiej jest jeszcze pełniejsze w smaku, bo całości nie przysłania mocny smak kiełbasy.

    Składniki (4 porcje):

    • 2 małe cukinie lub jedna duża
    • 1 puszka krojonych pomidorów
    • 2 małe cebule
    • pół strąka czerwonej papryki
    • pół strąka żółtej papryki
    • 2 parówki lub kiełbaski sojowe
    • olej
    • sól, pieprz
    • zioła prowansalskie
    • słodka papryka

    Przygotowanie:

    Pokrojoną w kostkę cebulę smażymy na rozgrzanym oleju. Gdy się zeszkli dodajemy pokrojone w krążki parówki/kiełbaski i smażymy jeszcze chwilkę. Następnie dodajemy pokrojoną w cienkie plastry cukinię. Mieszamy dokładnie po czym wrzucamy na górę pokrojoną w kostkę paprykę, zalewamy wszystko pomidorami i przykrywamy pokrywką, żeby się dusiło. Po ok. 10 min dokładnie mieszamy i doprawiamy obficie ziołami oraz do smaku solą i pieprzem. Smacznego!

    leczo

    Print Friendly
    Udostępnij!

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

Możesz użyć następujących tagów oraz atrybutów HTML-a: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>