


Zaczynamy sokować! Juicing jest w modzie, a za oknem jest jesień, więc nie ma lepszej pory, żeby nauczyć się robić i pić jak najczęściej świeże soki. Kapusta jest jednym z największych odkryć juicingu, gdyż posiada silne właściwości odtruwająca krew, a więc i cały organizm. Zawiera mnóstwo witamin i składników mineralnych, wzmacnia odporność, dodaje sił, leczy kaca, a ponoć nawet i potrafi doprowadzić do wytrzeźwienia! Warto spróbować, szczególnie, że sok z kapusty w smaku wcale nie jest gorszy od niejednego owocu!
Składniki:
Przygotowanie:
Kapustę i marchew dokładnie obieramy, marchewkę obieramy. Jabłka oczyszczamy z gniazd nasiennych. Wszystko oprócz soku z limonki przepuszczamy przez sokowirówkę lub wyciskarkę. Mieszamy z sokiem z limonki i delektujemy się pysznym sokiem!
Jestem w kompletnym szoku, nigdy bym nie przypuszczała, że sok z kapusty jest taki dobry a już tym bardziej w połączeniu z marchewką i jabłkiem
Ten przepis jest rewelacyjny. Soczek wyszedł pyszny. Dzięki za podzielenie się nim.