• sok z kapusty, marchwi i jabłek

    dodano Październik 26, 2013 przez w Bezglutenowa, Laktoovowegetariańska, Laktowegetariańska, Napoje i koktajle, Ovowegetariańska, Przepisy wegańskie, Przepisy wegetariańskie, Surowa (raw), Wegańska

    Zaczynamy sokować! Juicing jest w modzie, a za oknem jest jesień, więc nie ma lepszej pory, żeby nauczyć się robić i pić jak najczęściej świeże soki. Kapusta jest jednym z największych odkryć juicingu, gdyż posiada silne właściwości odtruwająca krew, a więc i cały organizm. Zawiera mnóstwo witamin i składników mineralnych, wzmacnia odporność, dodaje sił, leczy kaca, a ponoć nawet i potrafi doprowadzić do wytrzeźwienia! Warto spróbować, szczególnie, że sok z kapusty w smaku wcale nie jest gorszy od niejednego owocu!

    Składniki:

    • 1/4 kapusty włoskiej
    • 3 średnie marchewki
    • 2 duże jabłka
    • 1-2 łodygi selera naciowego
    • garść natki pietruszki
    • sok z 1/2 limonki

     

    Przygotowanie:

    Kapustę i marchew dokładnie obieramy, marchewkę obieramy. Jabłka oczyszczamy z gniazd nasiennych. Wszystko oprócz soku z limonki przepuszczamy przez sokowirówkę lub wyciskarkę. Mieszamy z sokiem z limonki i delektujemy się pysznym sokiem!

    sok-kapusta-jablka-marchew

    Print Friendly
    Udostępnij!

2 komentarzy

  1. Daga pisze:

    Jestem w kompletnym szoku, nigdy bym nie przypuszczała, że sok z kapusty jest taki dobry a już tym bardziej w połączeniu z marchewką i jabłkiem :D

  2. vegelady pisze:

    Ten przepis jest rewelacyjny. Soczek wyszedł pyszny. Dzięki za podzielenie się nim.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

Możesz użyć następujących tagów oraz atrybutów HTML-a: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>