


W Polsce zwyczaj jeszcze mało znany, ale Halloween zbliża się wielkimi krokami i o ile w duchy wierzyć nie musimy to pobawić się w kuchni nie zaszkodzi! Zawsze fajnie jest wyprawić imprezę okolicznością dla przyjaciół z takimi cudeńkami.
Składniki:
Przygotowanie:
Migdały należy moczyć w zimnej wodzie przez kilka godzin lub w gorącej min. 30 minut. Dzięki temu łatwo zeskrobiemy z nich skórkę i wytniemy zębiska naszego jabłkowego potwora. Gdy już mamy przygotowane zęby, kroimy jabłka na ćwiartki, z których wykrawamy kolejną cząstkę, na wzór otwartej szczęki. Nakładamy dżem i mocujemy ząbki i oto potworki są gotowe!
Nie myślcie, że te szczęki to efekt jedynie wizualny. Granny Smith, dżem malinowy i migdały świetnie się razem komponują, aż sama byłam zadziwiona jak dobrze!
świtny pomysł na zachęcenie dziecka do spożycia czegoś słodkiego, ale przed wszystkim słodko – zdrowego
O z pewnością tak, już widzę miny bratanków na takie szczęki
szczęki wbiły mnie w klawiaturę, po prostu rewelka ! na pewno przepis podam dalej, świetne !
Dziękujemy bardzo! Dla takich ludzi gotujemy!