


W tym roku wprost zakochałam się w dyni, dlatego tak dużo przepisów możecie znaleźć na vegestrefie. Po raz kolejny wykorzystałam puree, tym razem do przygotowania ciasta naleśnikowego z dynią. Można je posłodzić albo posolić i doprawić na ostro, jest uniwersalne i naleśniki będą świetnie smakować z każdym farszem!
Składniki:
Przygotowanie:
Zmiksować mleko z jajkami, stopniowo dodawać mąkę. Dolać olej i puree z dyni oraz cukier albo sól (nawet do słodkiej wersji warto dodać szczyptę). Do wersji z cukrem polecam wanilię, imbir i kardamon, zaś na słono curry, cayenne i pieprz czarny. Naleśniki smażymy z obu stron bez użycia oleju do smażenia – świetnie sobie radzą bez tego. Życzę wymyślnych farszów i smacznego!
Dynię po prostu uwielbiam! A naleśniki z dynią to naprawdę świetny pomysł
JAJKA?? WEGAŃSKI????
A kto powiedział, że wegański?
Jest w kategorii „Przepisy”, czyli wszystkie przepisy WEGETARIAŃSKIE ze strony