


Przepis na te ciasteczka jest dziecinnie prosty, a ich smak – nieziemski! W rozkwicie sezonu na dynię proponuję zrobić je przynajmniej raz.
Składniki:
Przygotowanie:
Mąkę, sól, proszek, sodę i cynamon mieszamy razem. Margarynę roślinną miksujemy przez chwilę z cukrem. Dodajemy puree z dyni i ekstrakt z wanilii. Po dokładnym wymieszaniu wsypujemy stopniowo suchą mieszankę, a na końcu wrzucamy rodzynki. Rozgrzewamy piekarnik do 180°C. Ciasteczka formujemy w lekko omączonych rękach, gdyż ciasto jest klejące i układamy na papierze do pieczenia. Przygotowane formy wkładamy do piekarnika i pieczemy ciasteczka 12-15 minut, aż będą złote. Schłodzone można przybrać rozpuszczoną, gorzką czekoladą i pestkami dyni – pycha!
Pyszne ciasteczka! Nic tylko chrupać
Pozdrawiam i zapraszam do siebie