


Oświeciło mnie nagle, że strona nie posiada żadnego przepisu witariańskiego! Zawsze jakiś składnik był ugotowany, podsmażony, albo jeszcze co innego. Zabrałam się więc do siekania i zrobiłam te piękne i pyszne pomidorki z surowym nadzieniem i sosem z awokado.
Składniki:
Przygotowanie:
Pomidorki wydrążyć. Szpinak, paprykę, marchew, cebulkę i pieczarki drobno posiekać. Awokado obrać ze skórki, usunąć pestkę i widelcem ugnieść miąższ na miazgę. Zmieszać go z sokiem z limonki, przeciśniętym czosnkiem i przyprawami. Zmieszać razem składniki farszu i napełniać nim wydrążone pomidorki. Smacznego!
Przepis bierze udział w akcji Nakarm Cukrzyka Latem.
Potraktowałam farsz z pewną swobodą (czyli znalazło się w nim to, co akurat miałam w lodówce, a więc dodatkowo cukinia, dymka zamiast czerwonej cebuli i świeża papryczka chilli zamiast czerwonej papryki) i wyszło obłędne! Powiedzieć, że były pyszne to jak nic nie powiedzieć! Dzięki za przepis!