


Sezon na nektarynki trwa, a wyobraźnia działa. W taki sposób powstały te owocowe muffinki, które udało mi się zrobić bez mąki. Są delikatne w smaku, lekko słodkie i dobrze czują się w towarzystwie kawy.
Porcja na ok. 8 sztuk
Składniki:
Przygotowanie:
Z nektarynek wyjmujemy pestki, miąższ kroimy i umieszczamy w misce wraz z pozostałymi produktami. Wszystkie składniki mieszamy przy użyciu blendera. Ciasto powinno być gęste, kleiste i pulchne oraz wypełnione pęcherzykami powietrza. Foremki wypełniamy gotowym ciastem prawie po same brzegi i posypujemy siemieniem. Wstawiamy do nagrzanego piekarnika i pieczemy ok. 20 minut w temp 160C.
Smacznego!
chętnie skorzystam z przepisu, wyglądają kusząco smacznie…
Życzę smacznego i proszę dać znać, jak wyszło
Zmiksowane nektarynki w cieście muffinowym- to brzmi zacnie