• lemoniada arbuzowa

    dodano Sierpień 1, 2013 przez w Bezglutenowa, Laktoovowegetariańska, Laktowegetariańska, Napoje i koktajle, Ovowegetariańska, Przepisy wegańskie, Przepisy wegetariańskie, Wegańska

    Ma piękny kolor, orzeźwiający smak, jest prosta w przygotowaniu i nie kosztuje wiele. Szczególnie chętnie spałaszują ją dzieci, jeśli ładnie przyozdobimy szklankę, a dookoła będzie kolorowo. Jednak zapewniam Was, że nie pogardzą nią także starsi!

    Składniki:

    • 2 szkl. pokrojonego w kostkę miąższu arbuza
    • 2 szkl. wody
    • 1/4 szkl. soku z cytryny
    • 1/4 szkl. cukru

     

    Przygotowanie:

    Z dwóch szklanek wody odlewamy 1/4 szklanki i gotujemy ją z cukrem. Pozostałą wodę chłodzimy. Arbuza pozbawionego pestek wrzucamy do blendera i miksujemy na gładką masę, dodajemy zagotowany syrop z cukru i sok z cytryny. Arbuzową bazę wkładamy do lodówki bądź zamrażarki. Przed podaniem, do szklanek wrzucamy kilka kostek lodu, polewamy je kilkoma łyżkami masy arbuzowej i uzupełniamy szklankę zimną wodą. Smacznego!

    lemoniada-arbuzowa

    Print Friendly
    Udostępnij!
    tagi

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

Możesz użyć następujących tagów oraz atrybutów HTML-a: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>