


Risotto di verdure, czyli po włosku warzywne risotto to danie pełne kolorów, ale i smaku. Jak typowe risotto rozpływa się w ustach i jest bardzo aromatyczne. Przyrządźcie je w domu, bo naprawdę robi wrażenie, nawet samym wyglądem i zapachem!
Ogólne zasady sporządzania risotto znajdziecie w przepisie na risotto z kurkami.
Składniki (2 porcje):
Przygotowanie:
Bakłażana, marchew, papryki i cebulę kroimy w drobną kostkę. Wszystkie warzywa wrzucamy na rozgrzaną oliwę, smażymy przez chwilę. Dodajemy ryż, mieszamy dokładnie i podlewamy winem. Gotujemy delikatnie na małym ogniu i po wyparowaniu wina, podlewamy całość chochelką bulionu. Znów gotujemy i czekamy, aż płyn wyparuje i powtarzamy zalewanie bulionem, aż ryż będzie miękki. Pod koniec doprawiamy i gotowe! Buon appetito!
Bardzo smakowicie wygląda:)