• kolorowy bałagan z camembertem

    dodano Czerwiec 13, 2013 przez w Dania główne, Laktoovowegetariańska, Laktowegetariańska, Makaron, Przepisy wegetariańskie

    Cóż, wygląda jak bałagan, a więc nazywajmy rzeczy po imieniu =) Jest to zwariowane połączenie smacznych składników w smaczne danie. W dodatku użyłam świeżego makaronu i muszę Wam powiedzieć, że nadaje się idealnie!

    Składniki (2 porcje):

    • 200g makaronu tagliatelle
    • 1 mała cukinia
    • 6 pieczarek
    • 1/2 czerwonej papryki
    • 1/2 serka camembert
    • 1/2 czerwonej cebuli
    • 2 łyżki pestek dyni
    • świeża bazylia
    • sól, pieprz

     

    Przygotowanie:

    Pestki dyni prażymy na suchej patelni, aż będą rumiane. Pieczarki i cukinię kroimy w plasterki i smażymy na patelni w osobnych partiach. Cebulę kroimy w kosteczkę, paprykę w małe, cienkie paseczki i smażymy je krótko razem. Makaron gotujemy według przepisu na opakowaniu. Mieszamy go z warzywami i pieczarkami, doprawiamy, a następnie układamy na talerzu razem z cienkimi plasterkami sera camembert. Posypujemy całość prażonymi pestkami dyni i listkami świeżej bazylii. Smacznego!

    kolorowy-balagan-z-camembertem

    Print Friendly
    Udostępnij!

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

Możesz użyć następujących tagów oraz atrybutów HTML-a: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>