


Nie dość, że kotlety z cebuli to jeszcze pieczone! I to z ryżem i z sokiem pomidorowym! Ale są naprawdę dobre. Ich jedyną wadą jest wysychanie w piekarniku, dlatego następnym razem na pewno zastosuję papier lub folię, aby je zabezpieczyć przed utratą wilgoci.
Składniki:
Przygotowanie:
Posiekać orzechy włoskie i natkę pietruszki. Czosnek przecisnąć przez praskę. Wszystkie składniki wymieszać razem i formować kotleciki. Gotowe obtoczyć w bułce tartej i piec w 180ºC przez ok. 30 minut. Najlepiej podawać je z sosem np. pomidorowo-paprykowym albo musztardowym. Smacznego!
swietny pomysl, bardzo lubie cebule, a nigdy nie wpadlam na to by z niej zrobić kotleciki. a te są bogate w orzechy, ziarna i blonnik. super! wykonam
Składniki są wspaniałe, ale kotlety nie chciały się skleić.Dlatego zapiekłam wszystkie produkty i wyszła super zapiekanka.
warto może spróbować dodać jajko żeby ściągnęło składniki:)